فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال نوزدهم شماره 12 (پیاپی 143، اسفند 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال نوزدهم شماره 12 (پیاپی 143، اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضائیان* صفحات 1243-1244
  • فاطمه حبیبی، حسن احمدی نیا، محسن رضائیان* صفحات 1245-1260
    زمینه و هدف

    تفکر خودکشی به منزله تمایل فرد به مردن است که شیوع بالایی در بین دانشجویان دارد و به دلیل نقش مهم دانشجویان پیراپزشکی به عنوان کادر درمان آینده، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی افکار و برنامه ریزی جهت اقدام به خودکشی در دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، 209 نفر از دانشجویان رشته های پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از ورودی 1394 تا 1397 به روش سرشماری در مطالعه شرکت کردند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد سنجش افکار خودکشی Beck به صورت خودگزارش دهی استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای، آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه از کل شرکت کننده ها، 209 نفر از دانشجویان پیراپزشکی شرکت کردند که 4/14 درصد (30 نفر) دارای افکار خودکشی و 3/3 درصد (7 نفر) آمادگی جهت خودکشی داشتند. شیوع افکار خودکشی در دانشجویان پسر بیش تر از دختر (886/0=p) و در مجرد ها بیش تر از متاهلین بود، اما اختلاف معنی داری بین آن ها مشاهده نشد (166/0=p). درحالی که بین نمره افکار خودکشی با سابقه رابطه اخیرا جدا شده (301/0=p)، سابقه نمره نیاوردن در واحد های درسی (001/0>p)، سابقه مشروطی (001/0>p)، مصرف سیگار (001/0>p) و رضایت از رشته تحصیلی (001/0>p) ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر بیان گر این بود که افکار خودکشی در دانشجویان پیراپزشکی شایع می باشد. بنابراین ایجاب می کند تا در راستای پیش گیری از بروز افکار خودکشی در بین دانشجویان برنامه ریزی های لازم انجام گیرد.
    واژه های کلیدی: افکار خودکشی، دانشجویان پیراپزشکی، رفسنجان

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، دانشجویان پیراپزشکی، رفسنجان
  • عبدالامیر گاطع زاده*، محمدرضا مولایی راد صفحات 1261-1276
    زمینه و هدف

    شیوه های فرزندپروری والدین نقش مهمی در تربیت فرزندان را به عهده دارد. این شیوه ها می توانند در پیش گیری یا پیدایش اعتیاد در فرزندان نقش به سزایی داشته باشد. این پژوهش با هدف پیش بینی آمادگی به اعتیاد نوجوانان براساس شیوه های فرزندپروری والدین و نقش میانجی منبع کنترل انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این مطالعه شامل کلیه نوجوانان پسر مقطع دوم متوسطه، به همراه والدین آن ها در شهر ایذه در سال تحصیلی 98-1397 بود. از بین جامعه یاد شده تعداد 300 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش، نوجوانان پرسش نامه منبع کنترل Rutter و پرسش نامه آمادگی به اعتیاد، و والدین آن ها نیز پرسش نامه شیوه های فرزندپروری Bamuirend را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل مسیر صورت پذیرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه نتایج تحلیل مسیر بیانگر برازش مدل فرضی پژوهش بود. تحلیل داده ها نشان داد ضرایب مسیر شیوه فرزندپروری سهل گیر بر آمادگی به اعتیاد (301/0=β، 001/0p<)، ضرایب مسیر شیوه فرزندپروری مستبد بر آمادگی به اعتیاد (310/0=β، 001/0p<) و ضرایب مسیر شیوه فرزندپروری مقتدر بر آمادگی به اعتیاد (398/0-=β، 001/0p<) در  مدل مورد بررسی معنی دار است. هم چنین منبع کنترل نقش میانجی بر روابط بین آمادگی به اعتیاد نوجوانان و شیوه های فرزندپروری والدین ایفاء می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصله، برای تبیین آمادگی به اعتیاد نوجوانان می توان از متغیرهای شیوه های فرزندپروری و نقش میانجی منبع کنترل استفاده نمود. براین اساس توصیه می شود از نتایج این مطالعه در طراحی برنامه های آموزشی و درمانی اعتیاد نوجوانان استفاد گردد.
    واژه های کلیدی: آمادگی به اعتیاد، شیوه های فرزندپروری، منبع کنترل، نوجوانان، ایذه

    کلیدواژگان: آمادگی به اعتیاد، شیوه های فرزندپروری، منبع کنترل، نوجوانان، ایذه
  • فاطمه زاده محمدی، فرامرز سهرابی*، عماد اشرفی، جمال شمس صفحات 1277-1292
    زمینه و هدف

    اختلال دوقطبی هزینه های بسیاری را بر سیستم درمانی تحمیل می کند. روان درمانی های تلفیقی متعددی برای کاهش نشانه ها، جلوگیری از عود و افزایش تبعیت دارویی در اختلال دوقطبی به کار برده می شوند. پژوهش حاضر با هدف تدوین و تعیین روایی پروتکل درمان شناختی رفتاری مبتنی بر گسست هیجان و هدف افراد مبتلا به اختلال دوقطبی صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به روش توصیفی و بر پایه مبانی نظری، درمان های فعلی و درمان تلفیقی تدوین شد. 14 جلسه درمان شناختی رفتاری مبتنی بر گسست هیجان و هدف طراحی گردید و سپس روایی آن بر اساس مقیاس ارزیابی راهنماهای درمانی انجمن روان شناسی آمریکا و پرسش نامه ای 42 سوالی ارزیابی جلسه های درمان، توسط اساتید و متخصصین ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از شاخص روایی محتوا (Content validity index; CVI) و ضریب نسبت روایی محتوا (Content Validity Ratio; CVR)  تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد CVI در این پژوهش در مرحله تدوین درمان 89/0 به دست آمد و هم چنین CVR برای روایی محتوای جلسه های درمان برای تمام جلسه های درمان به جزء جلسه یک، هشت و نه مورد تایید قرار گرفت و CVI برای جلسه های درمان بیش از 79/0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    درمان شناختی رفتاری مبتنی بر گسست هیجان و هدف از سوی متخصصین چه از نظر مدل نظری درمان و چه از نظر محتوای جلسه ها روا بود. با توجه به نتایج پژوهش از نظر متخصصین این درمان می تواند به عنوان درمان تلفیقی در کنار دارودرمانی برای بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی به کار رود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، هیجان، هدف، روایی، اختلال دوقطبی
  • شیوا پورعادلی، محسن رضاییان* صفحات 1293-1303
    زمینه و هدف

    سالانه، حوادث شغلی قابل پیش گیری زیادی در جهان رخ می دهد. در استان کرمان 2228 حادثه حین کار بین سال های 1391 تا 1395 رخ داده است. گزارش بازرسی از این حوادث توسط بازرسین در نرم افزار بازرسی کار ثبت می شود. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت نرم افزار بازرسی کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ایران بر اساس داده های استان کرمان و ارایه راه کارهای مناسب جهت رفع ایرادات و بهبود آن است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان کرمان مراجعه و قسمت های مختلف این نرم افزار و اطلاعات ثبت شده در آن مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، آمار تعداد کارگاه های فعال و تعداد بازرسی های انجام شده در استان کرمان طی سال های 1397-1395 مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    نرم افزار بازرسی کار، قسمت هایی جهت ثبت اطلاعات مربوط به کارگاه ها، کارگران و حوادث کار دارد. با این وجود، این نرم افزار تحت وب نیست و اطلاعات تکراری در آن ثبت می شود. امکان جستجوی مشخصات فرد حادثه دیده وجود ندارد. تکمیل بسیاری از فیلدها در نرم افزار اجباری نیست و خالی می ماند. گزارش گیری از نرم افزار در قالب فایل PDF (Portable document format) بوده و امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    نرم افزار بازرسی کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاربردی و مفیدی است. با این وجود، اگر تحت وب طراحی و ایرادات آن رفع شود می تواند نقش مهمی در اتخاذ تصمیم های مدیریتی جهت برنامه ریزی برای آموزش موارد ایمنی، شناسایی و کاهش خطرات در محیط کار داشته باشد.

    کلیدواژگان: بازرسی، حوادث، مشاغل، نرم افزار، اداره کار
  • امیرعلی خاک نشین، نرگس دباغی پور، محمد جواهریان، بهروز عطارباشی مقدم* صفحات 1304-1318
    زمینه و هدف

    سندرم پیریفورمیس، یک اختلال عصبی عضلانی است که عمدتا در نتیجه اعمال فشار بر عصب سیاتیک توسط عضله پیریفورمیس ایجاد می شود. این مطالعه مروری با هدف تعیین تحقیقات انجام گرفته در زمینه مداخلات فیزیوتراپی و مقایسه میزان اثربخشی آن ها بر علایم بیماران مبتلا به سندرم پیریفورمیس انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در مطالعه مروری حاضر، مقالات مرتبط با تاثیر درمان های فیزیوتراپی در سندرم پیریفورمیس در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus و Web of Science در بازه زمانی 1980 تا آگوست 2020 میلادی جستجو شد. از کلمات کلیدی سندرم پیریفورمیس، درمان دستی، کشش عضلات و الکتروتراپی به عنوان کلیدواژه استفاده شد. به علاوه منابع موجود در مقالات نیز مورد استفاده قرار گرفتند. پس از مطالعه 752 مقاله احتمالی و حذف موارد غیر مرتبط در نهایت 10 مقاله کارآزمایی بالینی انتخاب شدند.

    یافته ها

    بررسی مطالعات نشان می دهد که استفاده از تکنیک های درمان دستی و کشش دارای تاثیرات مثبتی بر کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی مفصل ران بیماران می باشد. اگرچه به دلیل کم بودن تعداد مطالعات انجام شده در حیطه الکتروتراپی شامل استفاده از لیزر کم توان و شاک ویو، نمی توان یک جمع بندی قطعی از تاثیرات این روش درمانی در بهبود درد و عملکرد بالینی بیماران ارایه داد.

    نتیجه گیری

    به کار گیری تکنیک انرژی عضلانی همراه با اعمال کشش در عضله پیریفورمیس و عضلات ناحیه لگن می تواند منجر به بهبود درد، کاهش ناتوانی و افزایش دامنه حرکتی مبتلایان به سندرم پیریفورمیس شود.

    کلیدواژگان: سندروم پیریفورمیس، فیزیوتراپی، تکنیک انرژی عضلانی، کشش، الکتروتراپی
  • نسترن میرفرهادی، گلپر رادافشار*، سارا قدوسیان، معصومه خوشدل سلاکجانی صفحات 1319-1328
    زمینه و هدف

    اختلالات اسکلتی- عضلانی در زمره صدمات شایع در دندان پزشکان می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سطح آگاهی دانشجویان از اصول ارگونومی با وضعیت بدن حین درمان های دندان پزشکی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه توصیفی حاضر، 41 دانشجوی دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1396 در مقطع بالینی وارد مطالعه شدند. وضعیت ارگونومی با شاخص استاندارد ارزیابی سریع کل بدن Rapid Entire Body Assessment (REBA) بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون t مستقل تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد 21 نفر (2/51 درصد) در سطح خطر بالا و 15 نفر (6/36 درصد) در سطح خطر بسیار بالا هستند. همبستگی معکوس بین سطح آگاهی و نمره REBA دیده شد. (137/0- = r، 036/0 p=).

    نتیجه گیری

    اکثر دانشجویان در سطح خطر بالای مشکلات عضلانی- اسکلتی و آگاهی پایین در زمینه ارگونومی قرار داشتند. نتایج مطالعه ضرورت آموزش دانش ارگونومی را مطرح می سازد.

    کلیدواژگان: آگاهی، دانشجویان دندان پزشکی، ارگونومی، وضعیت بدن، گیلان
  • پویا سعید عسکری، محمدحسین باقری پور، سوگند اسماعیل مقدم، معصومه تقی زاده* صفحات 1329-1336
    زمینه و هدف

    امروزه هایپرآمیلازمیا علاوه بر پانکراتیت حاد، در میان برخی دیگر از شرایط حاد جراحی دیده می شود. لذا هدف از این مطالعه، معرفی یک مورد هایپرآمیلازمیا در یک بیمار مبتلا به آپاندیست بدون عارضه به عنوان یک مورد نادر می باشد.

    شرح مورد

    مطالعه حاضر از نوع گزارش موردی است که در آن بیمار کودک 10 ساله با شکایت درد شکم به بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهر رفسنجان مراجعه کرده بود. در طی بستری، سطح آمیلاز سرم در دو نوبت بررسی، U/L 259 و 287 بود. در نهایت بیمار با تشخیص آپاندیسیت حاد تحت عمل جراحی قرار گرفت و با حال عمومی خوب بعد گذشت 4 روز از زمان بستری مرخص شد.

    نتیجه گیری

    افزایش در میزان آمیلاز سرم نباید جراح را از سایر تشخیص های شکم حاد جراحی دور کند، به خصوص در صورتی که آپاندیسیت حاد برای بیمار مطرح باشد.
    واژه های کلیدی: هایپرآمیلازمیا، آپاندیسیت، درد شکم، آمیلاز

    کلیدواژگان: هایپرآمیلازمیا، آپاندیسیت، درد شکم، آمیلاز
|
  • M. Rezaeian* Pages 1243-1244
  • F. Habibi, H. Ahmadinia, M. Rezaeian* Pages 1245-1260
    Background and Objectives

    Suicidal ideation is the tendency of a person to die that is highly prevalent among students and due to the important role of paramedical students as future treatment staff, this study was conducted to investigate the frequency of thoughts and planning for suicide attempt among paramedical students in Rafsanjan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 209 paramedical students participated from entrance 2015 to 2018 by census. For collecting data, a questionnaire for demographic information and Beck standard questionnaire for suicidal ideation were used in from of self-reporting. Data were analyzed using chi square, one- way ANOVA and logistic regression.

    Results

    In this study, 209 paramedical students participated, of whom 14/4% (n=30) had suicidal ideation, 3.3% (n=7) were ready to carry out suicide. The prevalence of suicidal ideation was higher in male students than female students (p=0.886), and higher in single students than married ones (p=0.166), but no significant relationship was observed between them. There was a significant relationship between suicidal ideation and history of love failure (p= 0.301), history of non-scoring in courses (p<0.001), course failure (p<0.001), smoking (p<0.001), and field satisfaction (p<0.001).

    Conclusion

    The results of this study showed that the prevalence of suicidal ideation among paramedical students is relatively high. Therefore, the results of the study highlighted that  necessary planning should be done to prevent suicidal ideation among students.

    Keywords: Suicidal thoughts, Paramedical students, Rafsanjan
  • A. Gatezadeh*, M.R. Molaei Rad Pages 1261-1276
    Background and Objectives

    Parenting styles play an important role in raising children. These methods can play an important role in preventing or developing addiction in children. The aim of this study was to predict adolescent addiction readiness based on parenting styles and the mediating role of the locus of control.

    Materials and Methods

    The method of this research is descriptive and structural equation modeling. The statistical population of this study included all adolescent boys in the second year of high school, along with their parents in Izeh in the academic year 2018-19. From the mentioned population, 300 people were selected by cluster random sampling. In this study, students completed the Rutter Control Source Questionnaire and the Addiction Readiness Questionnaire and their parents also completed the Baumrind Parenting Styles Questionnaire. Data analysis was performed by path analysis method.

    Results

    In this study, the results of path analysis indicated the fit of the hypothetical research model. Data analysis showed that the path coefficients of easy parenting style on addiction readiness (β=0.301, p<0.001), the path coefficients of authoritarian parenting style on addiction readiness (β=0.310, p<0.001) and the path coefficients of authoritative parenting style on addiction readiness (β=-0.398, p<0.001) are significant in the model under study. Moreover, the locus of control plays a mediating role in the relationships between adolescent addiction readiness and parenting styles.

    Conclusion

    According to the results, the variables of parenting styles and locus of control can be used to explain the readiness of adolescents for addiction. Therefore, it is suggested that the results of this study be used in designing educational and treatment programs for adolescents’ addiction.

    Keywords: Addiction readiness, Parenting Styles, Locus of control, Adolescents, Izeh
  • F. Zadehmohamadi, F. Sohrabi*, E. Ashrafi, J. Shams Pages 1277-1292
    Background and Objectives

    Bipolar disorder has a lot of cost for treatment system. Adjunctive psychotherapies are used in treatment of bipolar disorder for reducing signs, preventing recurrence and increasing drug adherence. The aim of current research was developing and validating cognitive behavioral therapy based on detachment of emotion and goal for bipolar disorder.

    Materials and Methods

    The present research was developed using a descriptive method and based on the theoretical foundations of current treatments and adjunctive treatment. Fourteen cognitive behavioral therapy sessions based on detachment of emotion and goal were developed and their validity was evaluated using the APA Criteria for Evaluating Treatment Guidelines and the Forty-two questionnaire by professors and specialists. Data were analyzed using content validity index (CVI) and content validity ratio (CVR).

    Results

    CVI in this research in the development phase was 0.89 and CVR for validity of therapy sessions was confirmed for all sessions except sessions 1, 8 and 9 and CVI for therapy sessions was more than 0.79.

    Conclusion

    Validity of theoretical foundations of cognitive behavioral therapy based on detachment of emotion and goal and form of sessions were confirmed by specialists. According to the research results, specialists believe this treatment can be used as an adjunctive psychotherapy for individuals with bipolar disorder along with drug therapy.

    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Emotion, Goal, Validity, Bipolar disorder
  • Sh. Pouradeli, M. Rezaeian* Pages 1293-1303
    Background and Objectives

    Many preventable occupational accidents occur annually in the world. Almost 2228 work accidents occurred in Kerman province from 2012 to 2016. Reports of occupational accidents are recorded in the Work Inspection Software (WIS) by inspectors. The purpose of this study was to investigate the quality of WIS of the Ministry of Cooperatives, Labour and Social Welfare in Iran based on Kerman data and present appropriate strategies to address its problems and improve it.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, in order to investigate the quality of WIS, we referred to the Department of Cooperatives, Labor and Social Welfare in Kerman province. Then different parts of software and the information registered in this software were examined. Moreover, the number of active workplaces and inspections done in Kerman province during 2016-2018 were studied.

    Results

    WIS is has various sections for recording information on manufactories, workers, and work accidents. However, this software is not web-based and duplicate information is recorded in it. The information of injured workers is not searchable. Completing many of the fields in the software is not mandatory and as a result they will be left blank. Reporting from the software is in Portable Document Format (PDF), so it is not possible to analyze this information.

    Conclusion

    WIS is a useful software. However, if its bugs are fixed and it is designed under the web, it can play an important role in making better management decisions and will be useful to plan safety training plus identifying and reducing workplace hazards.

    Keywords: Inspection, Accidents, Occupations, Software, Labor office
  • A. A. Khakneshin, N. Dabaghi Pour, M. Javaherian, B. Attarbashi Moghadam* Pages 1304-1318
    Background and Objectives

    Piriformis syndrome is a neuromuscular disease mostly caused by compression of the sciatic nerve by the piriformis muscle. The purpose of this study was to review the efficacy of different types of physiotherapy interventions on the signs and symptoms in patients with piriformis syndrome.

    Materials and Methods

    PubMed, Scopus, Web of Science and Google Scholar databases were searched to identify the published articles on the efficacy of physiotherapy interventions for the treatment of piriformis syndrome. The search was conducted from 1980 to august 2020. The used keywords were: piriformis syndrome, manual therapy, muscle stretch and electrotherapy. The references of the included studies were also reviewed. Finally, after studying 752 probable articles and removing irrelevant ones, 10 clinical trial articles were selected.

    Results

    The included studies presented that manual therapy accompanying with stretching techniques show great improvement in range of motion of the hip joint and reducing pain in patients with piriformis syndrome. It is impossible to conclude a certain method of electrotherapy modalities such as laser and shockwave therapy for the treatment of patients, due to lack of valid studies.

    Conclusion

    Based on the current evidence, it seems that using muscle energy techniques (MET) with stretching of the piriformis and other hip muscles are effective in reduction of pain and disability and improvement of range of motion in patients suffering from piriformis syndrome.

    Keywords: Piriformis syndrome, Physiotherapy, Muscle energy Technique, Stretch, Electrotherapy
  • N. Mirfarhadi, G. Radafshar*, S. Ghodousian, M. Khoshdel Salakjani Pages 1319-1328
    Background and Objectives

    Musculoskeletal disorders are among the most common injuries in dentists. Therefore, the present study was conducted to determine the relationship between studentschr('39') level of knowledge of the principles of ergonomics and body position during dental treatments.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, 41 dental students of Guilan University of Medical Sciences at the clinical level were enrolled in 2017. Ergonomic condition was assessed using Rapid Entire Body Assessment (REBA) standard index. Data were analyzed using Spearman’s correlation coefficient test and independent t-test.

    Results

    The results showed 21 (51.2%) students were at high and also 15 (36.6 %) students were at very high-risk levels. Also a negative correlation was found between the level of knowledge and REBA score (r=-0.137, p=0.036).

    Conclusion

    Most students were at high risk for musculoskeletal problems and low ergonomic awareness. The results of the study raise the need for ergonomic knowledge training.

    Keywords: Knowledge, Dental Students, Ergonomics, Posture, Guilan
  • P. Saeed Askari, M. H. Bagheri Pur, S. Esmaeil Moghaddam, M. Taghizade* Pages 1329-1336
    Background and Objectives

    Today, in addition to the acute pancreatitis, hyperamylasemia is seen among some other acute surgical conditions. Therefore, the aim of this study was to introduce a case of hyperamylasemia as a rare case in a patient with uncomplicated appendicitis.

    Case report

    The present study was a case report in which a 10-year-old patient referred to Ali-ebn Abi Taleb Hospital in Rafsanjan city with abdominal pain. During hospitalization, serum amylase levels were monitored twice, which were 259 U/L and 287 U/L, respectively. The patient eventually underwent surgery with a diagnosis of acute appendicitis and was discharged with good general condition after 4 days of admission.

    Conclusion

    An increase in serum amylase level should not distract the surgeon from other diagnoses of acute abdominal surgery, especially if acute appendicitis is suspected for the patient.

    Keywords: Hyperamylasemia, Appendicitis, Abdominal pain, Amylase